De fleste (sikkert også dig), der har problemer med vægten kender problematikken omkring enten/eller. Man lever altid “et alt eller intet liv”. Den ene periode fornægter man sig selv alskens lækkerier og spiser sundt og varieret og ikke for meget. Man overholder alle de regler, som man enten selv har sat op eller som den kur, man følger lige nu, foreskriver. Og det kører bare – man har slet ikke svært ved at holde planen. Hvorfor spise slik og andre søde sager eller for den sags skyld, den nybagte bolle med smør og ost, man bliver budt på hos veninden? Man føler sig jo slet ikke fristet. Det siger ikke længere een noget. Det var dengang, bilder man sig ind…. for 20. gang. 

For pludselig en dag vågner man op af trancen og man kan slet ikke få den der bolle med smør og ost ud af hovedet. Man må bare have den. Men nu har man jo ikke lige en friskbagt bolle ved hånden, så i stedet vælger man det næstbedste, friskbagt franskbrød fra bageren. Og nu hvor man er i gang, kan man ligeså godt købe det store franskbrød – familiebrødet – og hvad pokker, der er sørme også tilbud på en Dagmartærte… det er svært at sige nej til.

Hjem går det, huhej vilde dyr, tænderne løber allerede i vand, ja man kan faktisk allerede smage den første bid franskbrød med smør og ost. Mums og inden man får set sig om, har man spist 4 stykker franskbrød og 2 stykker Dagmartærte…. for efter det første stykke franskbrød, kunne det også bare være lige meget det hele. 

Og det var så den kur, der røg i vasken, for det stopper ikke bare her. Skaden er jo sket. Endnu engang har man bevist overfor sig selv, at man ikke har det, der skal til. Man kommer aldrig til at nå målet, som er drømmekroppen. Det er en utopisk tanke, et uopnåeligt ønske. Sådan er sandheden gået hen og blevet for rigtig mange. Der er endda stor sandsynlighed for, at du er een af dem, der lever med samme opfattelse af sandheden. Du kan nikke genkendende til ovenstående og tænker måske, ja det er jo som taget ud af mit liv.

Hvis du nogensinde skal have en chance for at opnå din idealvægt og komme i mål, kræver det, at du får vendt bøtten og får opbygget en anden sandhed om dig og dit liv. En ny sandhed som du vel og mærke tror på. Det kræver, at du begynder at handle anderledes end du hidtil har gjort, for: 

Bliver du ved med at gøre det, du altid har gjort, bliver du ved med at få det, du altid har fået. 

Så er du parat til det? At gøre noget andet end det, du plejer at gøre? Vi synes du fortjener at komme videre i dit liv og nå dit længe eftertragtede mål! 

En af vejene dertil er at begynde at arbejde med principperne både/og og alt med måde. Det hele drejer sig om at lære sig selv at leve et liv i balance. At der er plads til det hele og at man ikke behøver at gå overbord. Man kan sagtens nyde udsigten fra skibsdækket 🙂

En god måde at lære sig selv at leve med disse nye begreber, er at dele sit liv op i 80/20. Du har garanteret hørt om 80/20 reglen før. Kort fortalt kan du bruge 80/20 reglen effektivt og målrettet til at skabe den fornødne balance i dit liv.

Lad os tage udgangspunkt i eksemplet fra før. I stedet for at leve efter 100/0 reglen, der er ekstrem og ikke holdbar i længden, kan du leve efter 80/20 reglen. Det betyder, at du 80 % af tiden lever sundt og varieret og i de restende 20 % har friheden til at gøre, som du lyster. Så har du lyst til friskbagt franskbrød med smør og ost en søndag morgen, er det helt i orden. 

Ved at give dig selv lov til at nyde dit franskbrød søndag morgen, opnår du blandt andet nedenstående:

Du imødekommer din lyst, før den bliver til en trang, der er så stor, at du ikke længere kan styre den. Når du imødekommer din lyst fra tid til anden, bliver det lettere at stoppe, når du er mæt og du undgår at fylde dig med overflødige kalorier.

Du kan nyde din franskbrød med god samvittighed, hvilket gør, at det smager SÅ MEGET BEDRE!

Når du lever dit liv i balance, bliver alt så meget nemmere. Du giver rent faktisk dig selv lov til at leve dit liv fuldt ud og ikke være begrænset af kontrol og sætten alt over styr. 

Så er du klar til at vende bøtten og implementere balance i dit liv?

Translate »