Min egen beretning

Alle os med vægtproblemer har vores helt egen historie – vores private vægttabshistorie – her får du min:

Jeg tror for alvor, mit vægtproblem startede i en alder af 12. Grunden til jeg, at jeg siger, jeg tror, er fordi, jeg ikke er helt sikker – måske det startede før… jeg har prøvet at genkalde mig om, der måske var antaster til det før, men jeg må ærligt indrømme, at hvis der var, så har jeg fortrængt det.

Men jeg ved med sikkerhed, at jeg begyndte mit vægttabseventyr, da jeg var 12 – for der blev jeg skrupforelsket for første gang i mit liv. Jeg var sikker på, at jo tyndere jeg var, jo mere ville han, min prins, lægge mærke til mig. Så jeg begyndte helt bevidst at sulte mig ned i vægt samtidig med, at jeg skruede op for mængden af motion. Og det virkede – jeg tabte mig og blev tyndere og tyndere og fik min prins’ opmærksomhed.

Efter et års tid fandt jeg pludselig ud af, at han ikke længere skulle være min prins. Jeg begyndte at spise normalt igen, hvilket min krop slet ikke kunne finde ud af. At gå fra nærmest at have levet på en sten til pludselig at få mad igen, reagerede min krop meget kraftigt på og i løbet af ingen tid, havde jeg taget næsten 20 kg på.

Jeg var dybt ulykkelig og jeg husker, hvor fortvivlet min mor var. Hun begyndte at kommentere, hvad jeg spiste, hvilket gjorde hele situationen meget værre. Der kom restriktioner for hvornår og hvor meget chokolade min far og jeg måtte spise. Jeg husker tydeligt, som var det i går, at vi kun måtte få chokolade lørdag aften og kun 1 stk. Toblerone hver. Dette resulterede i, at min far begyndte at stå op om natten for at spise chokolade, indtil min mor satte en stopper for det ved at gemme chokoladen. For mit eget vedkommende betød det, at jeg fik et totalt forkvaklet forhold til chokolade de efterfølgende mange år.

Men chokoladerestriktionerne var ikke nok til at få min vægt til at gå ned, derfor introducerede min mor os først for æggekuren (hvilket er en fantastisk kur, når man i forvejen ikke er specielt begejstret for æg – sagt med en vis portion ironi i stemmen). Dernæst kom Rigshospitalets stofskiftekur og andre spændende kalorielette tiltag – alle med samme resultat – vi tabte os alle sammen, for at tage det hele på igen bagefter.

Og sådan har størstedelen af mit liv været indtil for få år tilbage – en evig rutsjetur – op og ned i vægt, op og ned i vægt.

Som tiden gik, oparbejdede jeg et større og større selvhad og mit selvværd lå til sidst på et meget lille sted. Jeg var verdensmester i at bruge al min opmærksomhed og kærlighed på andre, for så behøvede jeg ikke at skulle forholde mig til mig selv. Helt bevidst satte jeg mig selv ud på sidelinjen for at beskytte mig selv.

At komme af med mit negative selvbillede og selvtanker har været den største udfordring for mig og selve kernen i forhold til min overvægt. I dag ved jeg dog, at det ikke kun er mig, der har haft det sådan – mange andre kvinder kan nikke genkendende til det, måske også dig?

Det var først i det øjeblik, hvor jeg blev så feed up af hele tiden at tænke på min vægt – de 5-10 kg – som jeg havde bildt mig selv ind, afgjorde hvorvidt jeg var lykkelig eller ej – at jeg stoppede op og tænkte ”det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det er det, mit liv og min lykke skal dreje sig om og afhænge af”.

Efterfølgende har jeg ofte tænkt, at tænk at jeg skulle helt derud, før jeg kunne forstå, at jeg var nødt til at leve mit liv på en helt anden måde, hvis jeg skulle blive lykkelig, Det gik op for mig, at jeg blev nødt til at lære at lytte til mit hjerte og begynde at følge den vej, det fortalte mig, at jeg skulle gå. Jeg indså pludselig, at jeg blev nødt til at passe godt på mig selv og prioritere mine egne behov, hvis jeg skulle være den kvinde, jeg inderst inde ønskede at være – en kvinde med en autentisitet og en udstråling af indre ro og balance og en dyb forankret sikkerhed på sig selv og sine værdier.

Det var først, da jeg indså og accepterede, at jeg havde kørt i ring – gjort det samme om og om igen med samme resultat hver gang – at jeg tog beslutningen om, at nu var det nok – at det var tid til at skifte spor – da var det min forandring skete og mit vægttabseventyr endte.

Skete forandringen over natten? Nej, den kom med musseskridt og tilbagefald var en stor del af processen. Er jeg helt fri og sikkert ude på den anden side? Ja, jeg er fri i dag og kommet godt ud på den anden side, men det er jeg kun fordi jeg ved, at jeg bevidst skal arbejde med mig selv hver eneste dag for ikke at ende med at gå ned ad den forkerte vej igen.

I dag er jeg meget taknemmelig for min historie… for det er min historie, der har bragt mig til dér, hvor jeg er i dag og gjort mig til den, jeg er i dag. Det er min egen helt unikke historie, der er årsag til, at jeg i dag kan beskæftige mig med det, jeg brænder for: at hjælpe dig og andre kvinder med at få afsluttet jeres hver især unikke vægttabshistorie.

Sidder du nu og tænker ”jeg vil også skifte spor og gå ned ad en ny vej”, så kan jeg glæde dig med at tilbyde dig mit unikke coachforløb 1•2•3 Take off.  

1•2•3 Take off har til formål at hjælpe dig mentalt, så du bliver klar til at skifte spor og komme i gang med dit vægttab – så du én gang for alle får knækket din vægttabskode. Men du skal væbne dig lidt med tålmodighed – for om ganske kort tid får du nemlig mulighed for at få dette forløb til ½ pris – så stop, træk vejret og glæd dig 😊