Du kender sikkert udtrykket ”vejen til helvede er brolagt med undskyldninger”. Ønsker du at tabe dig, kan du ligeså godt se det i øjnene først som sidst. Der findes ikke gode og dårlige undskyldninger – kun undskyldninger! Fakta er, at uanset om det skyldtes en god eller en dårlig undskyldning, at du ikke kom til træning i går, så kom du ikke af sted. Hverken vægten, målebåndet eller din fedtprocent går op i årsagen til, at du ikke var til træning. De reagerer til gengæld på, at du har forbrændt 500 kalorier færre, end hvad planen var. Til gengæld kan du ofte se det sort på hvidt med det samme i form af manglende resultat.

Så om dine forklaringer/undskyldninger er gode eller dårlige – drop dem. De er lige belastende for din mentalitet, motivation og dit resultat.

Kom dine undskyldninger til livs

En måde, du kommer dine undskyldninger til livs på, er ved at fokusere på løsninger frem for på problemer. Ser du problemer i alt, vil det tage initiativet og lysten ud af dig og du vil få svært ved at gennemføre en livsstilsændring. Tænk positivt frem for negativt – det vil påvirke din tilgang til alt her i livet.

Vær opmærksom på at de problemer, der opstår/du fremmaner undervejs i dit vægttabsforløb, ofte ikke er andet end forklædte undskyldninger. Jo flere undskyldninger, der får lov til at snige sig ind i din hverdag, jo større er risikoen for, at dine ønskede resultater udebliver og du mister motivationen.

Så drop undskyldningerne – de er ikke en option!