svært ved at stoppe, overspise

Svært ved at stoppe når først du får begyndt på slikskålen, de franske kartofler, chokoladen? Det er som om, der går en klap ned. Hånden kører fra skålen og op til munden i fast rutefart uden, at du bemærker det. Det sker helt af sig selv og pludselig er skålen tom. Det eneste, der er tilbage, er en tung og tom fornemmelse i kroppen. Sandsynligvis også en gennemborende følelse af dårlig samvittighed. Måske har du oveni købet lovet dig selv at det ikke skulle gå sådan, men du løb tør for viljestyrke.

For at lære at undgå at overspise, er det vigtigt, at du bliver opmærksom på de ting, der snyder din lyst til mad og søde sager. Sørg for at være så lidt påvirkelig over for billeder, dufte og reklamer. Her kan det hjælpe at spise 5-6 sunde måltider fordelt over dagen, så får du ikke længere så svært ved at stoppe. Herved opnår du at holde dit blodsukker stabilt, hvilket gør det meget nemmere at kontrollere dit spisemønster.

Har du tendens til at overspise, vil du typisk også have en tendens til at hade dig selv og din krop. Straffen er ofte mental skæld ud, isolation fra omgivelserne og restriktioner – alt sammen noget, der fører til selvhad.

Hvordan laver man om på det

For at komme ud af dette mønster, bliver du nødt til at lære, hvordan du værdsætter og elsker din krop. Når du værdsætter din krop og ser den som en ven, der kun vil dig det bedste, kan du begynde at stole på din krop igen. Du skal begynde at samarbejde med din krop og tro på, at den vil hjælpe dig. Derigennem kan du opbygge et godt og stærkt selvværd og du vil ikke længere have så svært ved at stoppe.

Samtidig skal du droppe dine tanker, hvor du gør alt op i: god/dårlig mad, rigtig/forkert mad, tilladt/forbudt mad. Årsagen til, at du skal gøre dette er, at du skal lære at slutte fred med din mad. Ved at tillade dig selv at spise det, du har lyst til, bliver det automatisk meget nemmere for dig at mærke, hvad din krop reelt har brug for og du vil kunne gøre dig fri af alle de restriktioner, du har pålagt dig selv.

Translate »