slankemotion, hverdagsmotion, styrketræning, sprinttræning

Alt motion er slankemotion! Nedenfor har vi udvalgt nogle motionsformer, som kan give dig et ordentligt boost, når du er i gang med at slanke dig. Her får du 4 træningsformer, der booster din forbrænding uden, at din appetit går amok.

Hverdagsmotion

Hvad:

Motion, hvor du uden at kampsvede holder dig i gang i længere tid.

Hvordan:

Gå f.eks en rask tur, tag cyklen til og fra arbejde eller find andre måder at flytte dig selv på uden, at det ender i intensiv træning. Gør det eksempelvis til en vane at gå en tur i frokostpausen eller efter aftensmaden hver anden dag.

Udbytte:

Du forbrænder godt med kalorier uden at angribe blodsukkeret alt for meget.

Hverdagsaktiviteter

Hvad:

Små aktiviteter som du fletter naturligt ind i hverdagen.

Hvordan:

Udnyt alle muligheder for at være aktiv. Tag trappen i stedet for elevatoren, stå op i stedet for at sidde ned (ved skrivebordet, i bussen/toget, ved stoppestedet, i venteværelset osv.), gå et ærinde i din frokostpause, drop bilen, når du handler, og tag din rygsæk og cykel i stedet, parker bilen længst væk og ikke tættest på.

Udbytte:

Din forbrænding løftes markant i forhold til stillesiddende aktivitet. Udbyttet pr. minut er ikke stort, men samlet set over hele dagen bliver det til rigtig meget.

Styrketræning

Hvad:

Tung træning med vægte eller med egen kropsvægt, hvor du udfordrer dine musklers styrke og giver en effektiv slankemotion.

Hvordan:

Udvælg en række øvelser, der træner så meget af kroppen som muligt. Doser belastningen, så du lige akkurat kan klare 12-15 gentagelser, inden musklerne er helt færdige. Hold 45-60 sekunders pause og snup et sæt mere. Efter et par uger kan du øge til 3-4 sæt af hver øvelse.

Udbytte:

Øger dine musklers styrke og former din krop. En øget musklemasse løfter desuden dit hvilestofskifte (de kalorier din krop forbrænder i hvile i løbet af dagen).

Sprinttræning

Hvad:

Eksplosiv træning med høj intensitet og kort varighed er god slankemotion. Det kan være både løb, cykling, roning og andre former for pulstræning.

Hvordan:

Varm grundigt op. Giv den derefter maks gas i 30 sekunder. Hold 2-3 minutters aktiv pause (en pause hvor du ikke sidder, ligger eller står stille, men evt. går rundt), inden du gentager. I starten vil 6-8 gentagelser være nok, men efterhånden kan du arbejde dig op på 12-15 gentagelser.

Udbytte:

Løfter din kondition og syre-tolerance, hvilket vil sige, din evne til at tåle højere intensitet, end du er vant til.

Nu er der kun tilbage at KOMME IGANG!

Translate »