Hvad skal der til for, at du slipper de unødvendige bekymringer og bliver gladere for dig selv og dit liv? 

Følg nedenstående gode råd og opnå mere glæde og overskud i din hverdag.

Sig aldrig JA, når du mener NEJ

En dårlig vane, der er en sand lykke-dræber. For hvis du ikke har lyst til at tage en kop kaffe med en ven, så lad være. Hvis du ikke har overskud til en familie middag, så meld fra. Det er nemmere at have det godt, hvis du siger fra overfor de ting, som du med det samme kan mærke, at du ikke har lyst til.

Vær generøs med komplimenter 

Hvis du nogensinde har fået en kompliment af en person, du ikke kender, så ved du, at det hurtigt kan ændre din dag i en positiv retning. Hold dig derfor ikke tilbage, hvis du beundrer andre for deres smil, stil, mod eller andet. Sig det højt. Det vil blive taget godt imod og give andre og DIG en bedre dag.

Bær ikke nag

Det gør mere ondt på den person, der bærer nag, end den, som der bliver båret nag overfor. Har du negative følelser overfor nogen, så vil de kun få dig til at have det dårligt. Det er ligegyldigt, om du får tilgivet ansigt til ansigt eller blot i dit eget stille sind, så længe du giver slip eller lader det fare, så du har dét mindre at bære rundt på mentalt.

Gør små gode gerninger

Hvornår har du sidst lagt et lille stykke chokolade på din kollegas bord uden, at vedkommende så det? Eller efterladt en seddel med en sød hilsen i dit barns/mands madpakke? Små gode gerninger kan gøre stor lykke hos andre og fremadrettet hos dig selv.

Sig ikke, at du vil være noget, vær det i stedet for

Stop med at sige til dig selv, at du vil være forfatter, sangerinde eller maler. Vær det i stedet. Afsæt tid hver eneste uge, så du kan udleve din drøm – uanset om det er hos en professionel eller hjemme i dine egne trygge rammer.

Vær taknemmelig – hver dag

Er du taknemmelig hver dag, kan det hurtigt ændre dit liv. For er du i stand til at tænke på tre ting hver dag, som du er taknemmelig for, så kan selv den værste dag pludselig se bedre ud og ændre dit humør på få sekunder. Det behøver ikke være store ting, men blot helt lavpraktiske ting som en varm seng, en tur med hunden eller en god bog.

Prioritér dig selv

Det vigtigste i verden er dit helbred; både det mentale, psykiske og følelsesmæssige. Derfor prioritér både tid og penge, så du kan få det, som du behøver. Er økonomien ikke til en skønhedsbehandling hver uge, så husk, at det vigtigste er at få tid til at pleje dig selv. En ansigtsmaske, en god bodyscrub eller et fodbad derhjemme tæller også. Det vigtigste er, at du husker at tage dig af dig selv, så du har overskud til at tage dig af andre.

Hav et sundt forhold til penge

Lad dig ikke diktere af din bankkonto. Er der noget, du gerne vil, så prioritér og spar op, til du har råd i stedet for at købe over evne og dermed få unødige bekymringer med hjem i shoppingposen eller på rejsen.

Bekrymre dig ikke om, hvad andre mener om dig 

Det nytter ikke noget at stile efter, at alle kan lide en, for kan de det, så er man ikke autentisk. Vær dig selv og tag dig ikke af, hvad andre mener om dig. Dette vil give dig færre bekymringer og et lettere sind.

Spørg dig selv til råds

Der er en god grund til, at du måske ofte går i forsvar, når andre giver dig gode råd – det er simpelthen fordi, du allerede godt selv ved det. Derfor er der ikke nogen grund til at spørge andre end dig selv til råds. Du har svarene på dit eget liv. Er de svære at finde, så er det fordi, at du ikke lytter til din indre stemme. Spørg om råd indefra og søg støtte udefra.

Bliv den bedste udgave af dig selv!