For at opnå en god attitude, der baner vejen til succes, kan du udvikle en positiv indstilling til dig selv gennem positive samtaler med dig selv.

Samtaler, hvori du:

Hvis du har svært ved at tale pænt til dig selv, så gør det alligevel. Vores hjerne er så primitiv, at når vi har gentaget et budskab tilstrækkeligt mange gange, så tror den på det. Det betyder rent faktisk, at hvis du bruger det meste af dagen på at sige “jeg kan ikke finde ud af det”, så er det dét, din hjerne vil tro på. Sig i stedet “jeg er god til det”, så vil din hjerne tro på, at du er god til det.

At tale til sig selv på en respektfuld og opmuntrende måde for at opbygge en god attitude, giver god mening. Men hvad gør man, når livet pludselig rammer én? Når modgang og mangel på tro fylder hverdagen – hvad gør man så for at bevare en positiv attitude?

Først og fremmest skal man acceptere, at livet går op og ned for os alle. Det er en af livets forunderlige metoder til at minde os mennesker om, at vi ikke er urørlige og at vi skal lære at sætte pris på det, der er lige nu.

Dermed ikke sagt at der ikke er noget, du selv kan stille op. Der er op til flere ting, du selv kan gøre for at bevare en positiv attitude, når du oplever modgang i livet:

Nyd naturen

Gå en tur og giv dig tid til at tænke og indånde den friske luft ude i naturen. Du kommer væk fra hverdagen og forpligtelserne. Du får mulighed for at mærke, hvem du er og hvad der virkeligt betyder noget for dig. Når du gør det, vil du opdage, at der er mange måder at anskue modgang på. Det er ikke kun dårligt, idet det ofte giver os mulighed for at lære nye ting. Det giver os mulighed for at se livet i et andet perspektiv.

Skift fokus

Én af de største udfordringer ved modgang er, at det flytter dit fokus. Når dit fokus er på det, der giver dig modgang, kan det ofte føles som om, at det fylder det hele, men livet er meget mere nuanceret end det. Livet indeholder hele paletten – både det gode og det mindre gode.

Tving dig selv til at skifte fokus ved at sætte dig ned og skriv, hvad der skal være dit mål for den kommende tid og hvordan, du vil opnå det. Dette vil automatisk påvirke dine tanker positivt og konstruktivt.

Tænk løsningsorienteret

I Danmark har vi en tendens til at fokusere på alt det, der går galt i stedet for at fokusere på alt det, der går godt. Det betyder desværre, at alt for mange mennesker har fokus på problemer fremfor muligheder og løsninger.

I stedet for at tale om din modgang, så fokusér på de løsninger, der findes. Stop med at spørge, hvorfor du har modgang og begynd i stedet for at tænke på, hvordan du kan ændre din modgang til medgang. Tænk løsningsorienteret. Når du gør det, er det lettere at bevare den positive attitude.

Bliv inspireret

Når du har fokus på den modgang, du oplever, har sindet en tendens til at lede efter eksempler på ting, der kan bekræfte dig i, at det hele er noget møg. Du har dog mulighed for at ændre dit fokus ved f.eks. at tale med en god ven eller en veninde, der kan muntre dig op. Du kan også læse en bog eller høre en inspirerende lydbog om mennesker, der har opnået succes. Dette kan få stor indflydelse på, hvordan du tænker, når du har modgang og gøre det lettere for dig at bryde de negative mønstre.

Mind dig selv om at intet varer evigt

Der er intet, der varer evigt. På et eller andet tidspunkt vil omstændighederne i dit liv ændre sig, så du får medgang igen. Når du minder dig selv om det, tænder du et håb i dig selv. Et håb der langsomt, men sikkert, kommer til at ændre din attitude.