Keep track

fokus

Øget fokus giver resultater og motivation

De fleste, der går i gang med at indføre en sundere livsstil, vil som oftest løbe ind i perioder, hvor der bliver slækket lidt på de nye vaner. Dette skyldes mange gange, at det halter lidt med motivationen. Manglende motivation bunder som regel grund i udeblivelse af resultater, hvilket som oftest kan føres tilbage på manglende fokus.
Manglende fokus giver manglende resultater. Manglende resultater giver manglende motivation. Manglende motivation giver manglende fokus – en rigtig ond cirkel, der kan være svær at komme ud af.

For at komme videre skal man først og fremmest blive fokuseret igen. Øget fokus giver nemlig resultater og resultater giver motivation, som igen giver øget fokus – cirklen er pludselig vendt.

Hvordan kan jeg øge mit fokus og min motivation

For at øge dit fokus, og dermed din motivation, kan du benytte dig af nedenstående værktøjer:

Før kostdagbog og øg dit fokus på hvad du spiser

Nedskriv hvad du spiser og drikker og klokkeslæt. Dette giver dig en god indikation af, hvad der kommer indenbords i løbet af en dag. Samtidig øges din opmærksomhed automatisk på dine spise- og drikkevaner.
Køb en lille notesbog i farver, der gør dig glad. Dette vil animere dig til at tage opgaven seriøst.

Vej din mad og vær opmærksom på dine portionsstørrelser

At veje din mad vil øge din opmærksomhed omkring portionsstørrelser. Selvom du tror, at du spiser, som du skal i følge din plan, kan der med tiden nemt snige sig større eller mindre mængder ind på tallerkenen end planlagt. Pludselig indeholder dine måltider flere eller færre kalorier end beregnet, hvilket ses på vægten med det samme.

Tæl kalorier og øg dit fokus på kalorieindholdet i din kost

At tælle kalorier hjælper dig med at finde ud af om, at du spiser for lidt eller for meget. Samtidig bliver du gjort opmærksom på kalorieindholdet i den mad, du spiser og i de drikkevarer, du indtager. Brug evt. Madlog eller Lifesum, der er gratis kostregistrerings-apps.

Indfør måle- & vejedag og øg dit fokus på din handlingsplan

Vælg en fast måle- & vejedag. Det kan være 1 gang i ugen, hver 14. dag eller 1 gang om måneden. Denne dag går du på vægten og måler dig de samme bestemte steder på kroppen. Hermed “tvinger” du dig selv til at holde øje med dine resultater og om din plan virker efter hensigten.

Bliv fotomodel og dokumentér dine fremskridt

Tag med jævne mellemrum billeder af dig selv kun iført undertøj (forfra, bagfra og fra siden). Billeder viser sort på hvidt dine fremskridt.
Start med dit udgangspunkt og tag derefter billeder 1 gang om måneden.

Udarbejd ugens motionsaktivitet og øg dit fokus på din træning

Lav en plan for dine ugentlige motionsaktiviteter og registrer dem i din notesbog efter udførelse. Hermed får du nemmere ved at overholde de træningsaftaler, du har indgået med dig selv. Samtidig kan du følge med i din udvikling og se dine fremskridt.

Udarbejd kostplan for ugen og øg dit fokus på sunde kostvaner

At bruge tid på at planlægge sin kost er et punkt, der nemt skrider, når man mister sit fokus. Får man ikke planlagt den kommende uges måltider, bliver disse overladt til tilfældige beslutninger og som vi alle ved, er disse sjældent fornuftige og gennemtænkte. Afsæt derfor tid, evt. hver søndag, til at planlægge den kommende uges måltider. Lav derefter en indkøbsliste og planlæg i din kalender, hvornår du skal handle.

Opstil ny målsætning/handlingsplan og øg dit fokus på din succes

En ting du kan gøre fra tid til anden, er at evaluere dine resultater i forhold til din indsats. Finder du det nødvendigt, må du tilrette dine delmål og din endelige målsætning og udarbejde en ny handlingsplan for at opnå det, du ønsker.

Translate »