Motivation er en uhåndgribelig størrelse og den er umulig at blive klog på. Den ene dag er den helt i top – den næste dag helt i bund, uden at man helt rigtigt ved hvorfor. Til gengæld ved både du og jeg, at motivationen er altafgørende for, om man kan bevare gejsten og holde sig til sin plan. Mister man først motivationen, er chancen for at man fortsætter de nye takter meget lille. 

Jeg har selv fra tid til anden haft problemer med at bevare min egen motivation, hvilket frustrerede mig helt vildt – indtil jeg blev klar over, at det er en del af det at være menneske. Det er en del af vores grundlæggende natur, at vi vælger det, der føles nemmest for os – en simpel og effektiv overlevelsesstrategi. Så, når du og jeg bevidst vælger en løsning, der ikke er den nemmeste – eks. motionere fremfor at blive liggende på sofaen, kræver det, at vi har en stor portion motivation, da vi går imod vores grundlæggende natur.

Med den indsigt blev det pludselig meget lettere for mig at forstå, hvorfor min motivation kom og gik, som det passede den. Det gjorde mig samtidig bevidst om, at hvis jeg ønskede at bevare min motivation på et konstant niveau, blev jeg nødt til at gøre en indsats. Dette blev startskuddet til FitMarathon som bl.a. er et online fællesskab som virker inspirerende og motiverende på én gang.

Fællesskabet hjælper ganske enkelt med at holde dig på sporet og nå dine vægttabasmål!