Du ved sikkert, hvad det vil sige at springe over, hvor gærdet er lavest. Når det kommer til dette punkt, går din dovenskab og dine undskyldninger ofte hånd i hånd. De to er bedste venner, men de er desværre også dine værste fjender.

Du kender med sikkerhed følelsen af at være ugidelig. Du har ikke nogen energi og sofaen hiver voldsomt i dig efter aftensmaden. Du bliver hurtigt enig med dig selv om, at det også har været en lang dag og at du har mere brug for at slappe af til tv serien kl. 20.00, frem for at give den gas i fitness centret eller gå den tur, du oprindeligt havde planlagt.

Hvordan påvirker dovenskab

Når du giver efter for trangen til at slappe af og dermed lukker dovenskaben ind i dit liv, har du tabt slaget. Du har ikke kun tabt denne ene gang, men også fremover. Som mennesker er vi nemlig indrettet sådan, at har vi først én gang accepteret vores dovenskab, bliver det meget nemmere for os at acceptere den igen. Når vi giver dovenskaben plads, kommer den automatisk til at styre vores liv. Vi tilsidesætter vores inderste ønsker og håb om at tabe os til fordel for ladhed og ugidelighed uden at vide, at vi langsomt underminerer os selv. Ved at byde disse ubudne gæster velkommen i vores liv fortæller vi os selv indirekte, at vi/vores krop ikke er værd at bruge tid og kræfter på.

Dovenskaben infiltrerer dine tanker og dit sind og påvirker i den grad din vilje. Nu føles vejen til varigt vægttab pludselig meget lang og virker fuldstændig uoverskuelig. Du går ikke længere efter resultater og det ender med, at du giver op.

For at vinde over dovenskaben er det vigtigt, at du har fokus på din målsætning og din handlingsplan. De skal være stærkt indprintet i din hjerne og i dit hjerte, så du hele tiden ved, hvorfor du gør, det du gør og hvad konsekvensen er, hvis du ikke gør det. Jo, mere målrettet du er, jo mere viljefast vil du være.

Derudover skal du acceptere, at succes ikke kommer af sig selv. Det kræver hårdt arbejde og en konstant indsats fra din side hver eneste dag. Du skal lære at leve efter devisen: To quit is not an option! / At give op er ikke en mulighed!